onze medewerkers

Achtergrond over Robbert

Hallo mountain bikers! Ik ben Robbert Crommentuyn, een gepassioneerd biker die in 20 jaar mountainbiken vanuit de race- en cross country-fiets is doorgegroeid naar een “gravity addicted biker”.

Mijn passie ligt bij het downhill mountainbiken, maar ik ben ook een groot fan van enduro en trails rijden. Sinds 2014 is pump tracks rijden ook op het lijstje van mijn favorieten gekomen!

In 1997 begon mijn mountaibike avontuur met een 2de hands MTB tourend door de Nederlandse bossen. Dit vond ik zo gaaf dat ik 3 jaar later een nieuwe Sunn mountainbike heb gekocht en cross country wedstrijden ben gaan rijden.

Vanaf 2002 ben ik gedurende mijn werkperiode in Ierland en Engeland (UK) mijn techniek en lef verder gaan ontwikkelen. Door de grote hoeveelheid aan mogelijkheden om technische trails te rijden (Wales, Schotland, Engeland en Ierland) heb ik mijn passie voor downhill mountainbiken ontdekt.

In 2007 ben ik in Ierland begonnen met het racen van downhill wedstrijden. Na mijn terugkomst naar Nederland heb ik dat verder opgepakt in België en Duitsland. Een paar jaar daarna ben ik met een 200mm Commencal Supreme DH, de grotere IXS Downhill Cups in Oostenrijk en Tsjechië gaan rijden. De funfactor was immens en de leercurve érg steil!

De laatste jaren is mijn focus verder verbreed. Onder meer door de opkomst van de nieuwe ‘lagelanden techniek’: het pump track rijden. Ook in Nederland komen gelukkig steeds meer faciliteiten om te ‘pumpen’. Meest recent is de Icycle/Velosolutions track in Nijmegen-Noord aan de Grifdijk!

Nu ben ik met enige regelmaat te vinden bij de trail-centers in Wales en Bikepark Wales, om daar mijn grenzen op te zoeken en na afloop op een biertje te proosten!

Tijdens het zomerseizoen rijd ik voornamelijk Downhill wedstrijden in Duitsland. Enduro wedstrijden en weekenden pik ik zo nu en dan eens mee. De natuurlijk trails in de Semoy-regio van de Franse Ardennen vind ik verre weg de gaafste plek dichtbij Nijmegen.

Mtb Blauwe Route Den Treek.jpeg
Robbert
Bossen Van Austerlitz

Onze andere medewerkers

Maak kennis met ons MTB-team. Ons ervaren en enthousiaste team helpt je graag op weg!

"Rocks and roots don't stand a chance against Iris and her mountain bike skills."
Meer over Selma
Selma
"Rocks and roots don't stand a chance against Iris and her mountain bike skills."
Meer over Bas
Bas
"Rocks and roots don't stand a chance against Iris and her mountain bike skills."
Meer over Iris
Iris
"Rocks and roots don't stand a chance against Iris and her mountain bike skills."
Meer over Dennis
Dennis